december 16, 2021

Tips för dig som ska installera solceller på taket

Av detske

Går du i tankarna på att följa den nya trenden och installera solceller på taket? Det är en smart investering att göra. Du bör dock ha i åtanke att det kan dröja flera år innan du får avkastning på din investering. Anlita en valfri elektriker södertälje så fixar dom jobbet.

Anlita alltid en elektriker

I en del europeiska länder går det alldeles utmärkt att anlita en person med certifikat för att installera solceller på taket. I Sverige gäller dock inte detta. Sverige har en hårdare lagstiftning som säger klart och tydligt att en behörig elektriker måste utföra alla slags elinstallationer haninge, Även solceller på taket faller under kategorin elinstallation.

Om du mot förmodan skulle välja att inte anlita en behörig elektriker Solna kan det bli så att din hemförsäkring inte täcker några kostnader om olyckan skulle vara framme. Ta det säkra före det osäkra och kontakta en elektriker med erfarenhet av att installera solceller på taket.

Ansök om det gröna ROT-avdraget

När du installerar solceller på taket kan du ansöka om ett grönt ROT-avdrag. Vad som skiljer ett grönt ROT-avdrag från det vanliga ROT-avdraget är hur mycket du får dra av i kostnader. I övrigt är det ingen skillnad mellan de olika avdragen.

Med ett grönt ROT-avdrag får du dra av så mycket som 15% av den totala kostnaden. Det vill säga både kostnad för arbetstimmar och kostnad för material. Vilket kan hjälpa något enormt när du ska betala slutfakturan. Eftersom det är dyrt att installera solceller på taket ansöker de allra flesta om ett grönt ROT-avdrag. Det gäller dock att ansöka i tid och i början av året för att få ansökan godkänd.

En seriös elektriker hjälper dig alltid att ansöka om ett grönt ROT-avdrag. Du som kund behöver oftast endast informera elektriker i fråga om att du vill ansöka om ROT-avdraget för gröna elinstallationer. Resten bör elektrikern ta hand om för dig.