december 1, 2021

Badrumsrenovering en investering för framtiden

Av detske

Det finns enkla tips att följa när du skall renovera ditt badrum. Ett första steg är att punkta ner vad du har för budget och förutsättningar. Några av frågeställningarna du behöver tänka på:

Vad för storlek har du på ditt badrum?

Börja med att mäta upp ditt badrum så att du vet vad du har för yta att jobba med. När du har koll på vilken storlek du har kan du enklare planera dina ändringar du vill göra. Behöver jag anlita någon för stambyte stockholm?

Vilken typ av stil vill du ha i ditt badrum?

Ett badrum kan inredas i många olika stilar. Exempelvis finns det klassiska badrum, retrostil, modernt eller ett futuristiskt badrum. För dig som föredrar romantiskt finns även detta alternativ. I slutändan är det upp till dig vilken stil du vill ha i ditt badrum, bestäm dig och utför!

Behöver du byta rören i ditt badrum?

Det kan vara hög tid att passa pass på att byta ut rören som kan vara gamla när du ändå håller på att renovera badrummet. Att tänka framåt i tiden kan gynna dig ekonomiskt och skippa framtida huvudvärk.

Ska du ha golvvärme eller utan?

Om du funderat på att skaffa golvvärme är det en liten extra summa, men kan göra livet mycket skönare och enklare. Det kan vara värt att investera i golvvärme och slippa det där kalla golvet på morgonen.

Vad för typ av belysning vill du ha i ditt badrum?

När det kommer till belysning och olika elinstallationer är det viktigt att tänka igenom ordentligt. Vill du ha spotlights i badrummet? Passar lysrör bättre för just dig? Du behöver även tänka på vilken typ av strömbrytare du vill ha i badrummet. Viktigt att ha i åtanke är även vart du vill placera eluttag för exempelvis rakapparaten eller dylikt. När du planerar badrumsrenovering stockholm är det viktigt att du redan i förväg vet vad du ska be om för att få ett bra pris.

Golvbrunnen behöver placeras med omsorg

När du skall placera golvbrunnen är det viktigt att denna placeras på en strategiskt fördelaktig plats. Den bör helst inte vara i vägen eller för långt bort från duschen. Du behöver rätta dig efter vart den är placerad i nuläget om du inte väljer att dra nya rör.

Olika materialval

Du kan använda dig av många olika material.

  • Kakel
  • Klinker
  • Våtrumstapet
  • Plastmatta

Alla materialen har samma typ av tätskikt som skyddar mot fukt. Det är mer upp till dig vad för typ av material du föredrar.

Bestäm dig för antingen budget eller lyx

Vad för typ av badrumsfinish du i slutändan vill ha är upp till dig, en smaksak. Du behöver måtta din budget efter smak och vad som passar bäst i kombination till resten av din bostad. Det absolut bästa är att ta in en offert från ett företag som hjälper till med att renovera Stockholm. Om du är ute efter att renovera badrum Stockholm kan du alltid använda dig av olika tjänster som finns för att hitta rätt hantverkare. Även om du bara behöver en badrumsrenovering nacka kan du med fördel använda google för att hitta passande företag att hjälpa dig.

Anlita hjälp för att slippa huvudvärken

Det finns idag många företag som sysslar med renovering Stockholm. Genom att anlita hjälp kan du enkelt slippa den huvudvärk som kan komma med att renovera. Viktigt att tänka på när du tar in en offert är att det inte finns några dolda avgifter. Undersök om det finns möjlighet till ROT-avdrag och om det redan ingår i offerten eller inte. Be om en helhetsoffert för vad allting skulle kunna komma att kosta för att renovera Stockholm.

Inspiration

Du kan hitta inspiration för olika typer av badrum genom att besöka olika sociala medier som Pinterest, Instagram och Facebook. Om du har konkreta bilder att visa hur du vill ha det till företaget är det fördelaktigt. Det blir enklare för dig att förklara och att förverkliga visionen du har. I slutändan är det allra viktigaste att du känner dig nöjd.