september 5, 2022

Renovera trappa

Av detske

Att ha en sliten gammal trappa hemma kommer dra ner hela hemmets intryck på många olika sätt. Men med en fräsch och kanske nymålad trappa kommer ge ditt hem ett ordentligt lyft. Faktum är att trapprenovering inte är speciellt svårt, men det tar tid och kan göra det svårt för tillgängligheten i resten av hemmet när arbetet pågår. Men med några smarta tips kan du underlätta att renovera trappan hemma. Spana in våra tips!

Hur du bör utföra renoveringen

Har du en trappa inomhus, kanske en ektrappa eller en redan målad trappa? Börjar den tappa sin glans eller har färgen börjat nötas bort? Då kan det vara värt att piffa upp den lite.

Börja alltid med att rengöra trappan grundligt innan en trapprenovering. Sedan är det dags att ta fram slipmaskinen. Om du inte har en slipmaskin som kommer åt i vinklar och vrår bör du investera i en. Men det finns även företag som hyr ut dessa maskiner om du hellre föredrar det. När slipningen sedan är klar behöver trappan återigen rengöras innan den behandlas. Beroende på trappa varierar vilken behandling som ska användas.

Om du vill använda trappan under arbetets gång rekommenderar vi att du behandlar vartannat steg i taget. När de första trappstegen torkat kan du behandla de trappsteg som är kvar. Om du absolut måste komma åt övervåningen av någon anledning är det här den lättaste lösningen.

Anlita ett proffs om det behövs

En trapprenovering är inte svår att utföra på egen hand men det är tidskrävande om du inte är proffs på det. Om du har både tid och energi kan det vara ett skojigt projekt men risken att du hinner tröttna innan du är klar är stor. Vi rekommenderar att anlita en firma för trappstegsrenovering för att slippa ta hand om arbetet själv.